FEMTIONDE INLÄGGET

Idag språkade jag och vårdtagarna på mitt jobb om meningen med livet. De va för härligt, alla va på jätte gott humör, de satt och pratade om hur mycket de tyckte om varann, om hur de gjort sitt i livet och var nöjda med sina prestationer, om hur livet går upp och ner och sen frågade de mig, "deras ungdom", som de uttryckte de, vad jag tyckte. Vi filosoferare lite kort och sen kom de in på livets mening, vi kom fram till att:

Meningen med liver är...
-   Ur evulutionens gång, enligt modernatur: Att föröka sig, skaffa barn, (åhh.. poi poi)

-   Ur vår egen syn: Att leva lyckliga och omge oss med dem vi älskar och tycker om.




FÖRTIONIONDE INLÄGGET























Stavning

Ibland vet jag inte hur man ska stava alla mina inläggs namn, jag menar man brukar inte skriva de i bokstäver, så ibland måste jag till och med kolla upp de när jag börjar på ett nytt tio-tal.


Hur illa stavar jag då?
Eller hur bra koll har jag?
Hur mycket bryr jag mig?

Svar: Illa, dålig, för mycket.

FÖRTIOÅTTONDE INLÄGGET


Let the picture talk for itself.

FÖRTIOSJUNDE INLÄGGET


Jag undrar hur det är att va kär när man är gammal, efter att ha levt ihop nästan hela sitt liv. 
Om man fortfarande har pirret i magen eller om de försvinner hos de flesta. Om man fortsätter att söka sig till din partner för att släcka sin längtan eller om man gör de för vanan och tryggheten i att man alltid har vart tillsammans. Jag undrar hur bra man känner sin partner och hur mycket man bryr sig om att den börjar skrumpna ihop, få sämre hygien och allt de där.

Jag tycker verkligen att det är så himla vackert när man ser ett äldre par gå och hålla handen, visa lite kärlek mot varann. De måste ju ändå va målet i livet.
   Mitt mål är i alla fall att omge mig utav de jag älskar och älska dem tillbaka. Jag skulle inte byta de mot alla rikedommar i världen.

FÖRTIOSJÄTTE INLÄGGET

Idag blev min cykel klar.
Bara smådetaljer som kvarstår och mönstret som jag kanske fått en lösning på nu.


FÖRTIOFEMTE INLÄGGET































Han gav mig en blommsterknopp och sa:
- Låt denna blommstra som vår kärlek... Och när den är som allra vackrast ska du plocka dess kronblad och spara dem. Sen ska jag ta med dig till en hemlig plats i hemlig ort, där ska vi strö ut kronbladen på en filt, äta jordgubbar och älska som om vi aldrig blivit sårade.


 























FÖRTIOFJÄRDE INLÄGGET

Jag tränger mig in i tomultet av knuffningar och blickar. Överallt ser jag ansikten som inte kan konsentrera sig på annat än omgivningen, överallt hör jag musiken och känner takten. Trängseln gör det lätt att tappa kroppskontrollen och jag låter mig tappa den ibland, som en extra rörelse till min jacking och jag slappnar av min nacke som låter mitt huvud och hår åka dit naturens lagar vill. Jag kisar och ser skymtar av min vän mitt emot som ler och släpper loss lika mycket som jag i ljusblixtrarna.
   Fy fan var det handlar om att inte bry sig om andras åsikt när man släpper loss på ett dansgolv.
Jag känner hur någon närmar sig i min rygg och jag rycks ur min halvtrans och drar mig snabbt där ifrån. Upptäcker hur jag får ett utav de ansikten som bryr sig om omgivningen. Varför ska omgivningen bry sig om mig idag? Jag vill inte det.

   Ja ja, släpp loss va de. Momotona steg och skymtar av min väns leende, pulsen är hög och jag i nästan extas. Jag trivs här ändå.


FÖRTIOTREDJE INLÄGGET



BTW, min bror gjorde en repris på på hålet i glipan och de går fan inte att dricka direkt ur paketet...

FÖRTIOANDRA INLÄGGET

   Jag såg den där reklamen med en fest med ungdomar som alla betedde sig asbra, Fan va härlig den va! Kan man inte starta en serie på TV med fester med ungdomar som gör så, hade vart klockrent ju!

   Sen kommer de en eftertext där de står nått om att de inte är så på fester och att föräldrarna ska stå emot. Då blev jag sur, för den här reklamen skapade ju bara en sämre tillit mellan föräldrar och sina ungdomar, PISSDÅLIGT!




   Tilliten är det viktigaste för att få sin umgom att sköta sig på fest, man lär sig av sina egna misstag om inte annat. Det är bara en liten mängd umgdomar som missköter sig på fest och jag kan ge mig fan på att mer än hälften av deras föräldrar har misslyckats med tilliten.


FÖRTIOFÖRSTA INLÄGGET


Jag och  min kusin hade ett mycket roligt höstlov 2004.
Fjortisar? Naääääh...?! ;)

FÖRTIONDE INLÄGGET


Jag gör en Jonathan i Trams:
Sökte på mitt förnamn på YouTube och kollade på översta videon, fast jag sökte på hela mitt namn istället.

"Debatt Sara Karlsson" blev de, tre småungar som snackar om den enas ex, Sara Karlsson, HAHA!

TRETTIONIONDE INLÄGGET

Hyllning till sommarlovet!

Inte plugga (bortsett från körteori och golf),
bada, 
sola,
njuta,
va social,
träna,
jobba,
golfa,
nörda mig,
supa,
 va spontan och
Gräsö!


TRETTIOÅTTONDE INLÄGGET

PARTA, PARTA, PARTA!!


TRETTIOSJUNDE INLÄGGET


Ingen är vacker för alla men alla är vackra för någon.

TRETTIOSJÄTTE INLÄGGET

"En dag när Fjortisen var ute och gick mötte hon Blondie.
- Hallå! Blondie, wiheeieooooo!! skrek hon.
Blondie stannde till och ryggade tillbaka när han såg de hår som frodaders på Fjortisens huvud. Det va grönt!
- Hehe eh hörru grönjölig de måste va gröntljus att pasera här va? Blondie skrattade åt sitt eget misslyckade skämt.
- Haaa haaa. utstötte Fjortisen bestört.
Albinot insåg hur misslyckat skämtet var och blev "damtadamm" FÖRVIRRAD. Fjortisen sukade och gick vidare. Lämnade sin självlysnade vän bakom sig medan han förvirring gick in i fas två, jaga sin icke-existerade-svans-fasen. Puh håhåjaja. 
   Fjortisen gick å la sig på en gräskulle lite längre bort. Där kännde hon sig hemma å kunde sjunka ner i sinnesro. Men något konstigt va de me kullen. Den var varm och inte gräsig, utan mera ullig. Kurr Kurr. Ne de va sista droppen. Gräskullen kurrade! Och vad nu? Den rörde på sig med!. Ne vänta nu. Det va ingen gräskulle! Det va Hulken!
   Han reste sig upp och kollade sig runt omkring efter vad de va som hade väckt honom ur hans sömn och så fick han syn på henne. Fjortisen, den vakraste varelse han någonsin sätt i hela sitt liv, de vackraste hår man någonsin kunnat ha tyckte han. 
   Han blev genast förälskad. Han sökte med blicken på marken efter något som han kunde använda som ring men tillslut drog han en tuss från sin pälsbekädda stortå, snyrrade ihop den till en liten cirkel och gick ner på knä.
- Öh vill du gifta dig med mig, du min tvillingskäl?
   Tvillingskäl? Va fan menade han med de? tänkte Fjortisen. Dom va la inte tvillingskälar eller? Nog att deras hår såg likadant ut men Fjortisen va då inte hårig om röven! Raggarsträng de hade hon men inte hår över hela kroppen som honom.! Ne nu jävlar blev fjortisen arg.! Men så tänkte hon efter, Hulken va stor, han var enorm. Han kunde säkert fixa allt åt henne. Och hade säkert kunnat fixa ett par solglasögontill henne så hon inte behövde få ont i ögonen när hon umgicks med Albinot.
   Gifta sig me Hulken? Fru Hulken? Eller Herr och Fru FjortisHulk med deras tre barn Hårtuss  Grönpuss och Fjulken? Nja De passade inte riktigt henne så hon sa:
- Nej men du kan få bli min lillebror isället. Fast du får köpa ut sprit åt mig och ge små sjuor och skaffa ett par solglasögon till mig.
   Hulken förstod inte riktigt varför han skulle skaffa solglasögon men bara han fick vistas i närheten utav den gröna uppsynen så kanske inte folk skulle lägga märke till honom så mkt utan kolla på Fjortisen istället. Så han sa:
- Öh... Jaha okej, visst. 
   Hulken langade sprit och köpte solglasögon till båda sig själv och Fjortisen. Blondie fick en spegel som han tyvärr inte kunde använda för de bländade honom så när han skulle kolla i den. Men men de levde lyckliga i alla sina dagar.
   Slut."
____________________________________________________________
Detta var den sista jag skrev där för några år sen. Har bara kassa, korta kvar.
Dem skiter jag i.


.

TRETTIOFEMTE INLÄGGET

"Do you want me to tell you something really subversive? Love is everything it's cracked up to be. That's why people are so cynical about it. It really is worth fighting for, being brave for, risking everything for. And the trouble is... if you don't risk everything, you risk even more."
// Erica Jong


TRETTIOFJÄRDE INLÄGGET

Förinfo:
Min mor är klar med sin utbildning imon och ska in till stan och festa med sina klasskompisar, hon brukar alltid förspråka mindre procenthalt i dryckerna jag tar med mig när jag festar.

_____________________________________________

Pappa:
- Ska du inte lägga champagnen på kylning?

Mamma:
- Nää, jag tar med mig sån Jäger istället.

(Lite mellanstack om vi har Jäger eller inte.)

Pappa:
- Ska du inte ta med cider istället?

Mamma:
- Naää...

Jag:
- Men mamma, ska du inte ta med dig lätthaltiga drycker?

Mamma:
Men vi har lite tid på oss...

Jag:
- Hahahaha! Den ska jag också använda!

TRETTIOTREDJE INLÄGGET

Nu ska jag få lite klarspråk på mina internkämt-historier:
Albinot - En korkad blond snubbe som är asblek och han älskar det!
Fjortisen - Ja de säger väl sig självt, hon har grönt hår med.
Hulken - Tillkommer i senare historia, även han korkad, och fylld av kärlek.

Dessa är påhittade karaktärer och inte längre alls verklighetsbaserade.


Psyka solen med en blick...

_________________________________________________________

"Albinot var förvirrad, en dessvärre inte så ovanlig känsla för denna varelse. Jo visst han kallades ljushuvet, men detta var annorlunda. Nåväl.
   Saken Albinot var förvirrad för var att Fjortisen hade gett honom en Brun-utan-sol kräm. Vad var det? Blir man brun utan sol? Vad är brun? Och sol... Albinot hatade solen, det enda i hela världen som lyste upp mer än honom själv, hans största konkurent!
- Soljävel, uttstötte han tyst medanas han glodde på den flaska han fått.
   Vad skulle han med den till? Och åter igen, vad var brun? Sol visste han vad de var. Den lysadne saken som om man försökte spyka den med en blick fick man bara ont i ögonen, den förpästade hans liv.
   Och "utan" visste han med va de betydde, för utan saker de hade han varit många gånger. Han var utan pigment. de hade broshan sagt, och han var utan intligens, de hade han kommigt på själv. Men va betydde brun? Detta var saken som ekade i blondies huvud.
   Men hur som helst. Han gjorde som fjortisen sagt; smörjde in hela sig från topp till tå, och gick och la sig. När han vaknade nästa morgon kännde han hur det var nått på tok. Han var inte självlysande längre! Han blev mörkrädd och gömmde sig under täcket. Men då blev det ännu mörkare och den icke-längre-lysande varelsen sprang upp ur sängen till speglen, de kunde inte va sant! han var inte lika blek längre!
   Vad var de entligen det där brun-utan-sol som fjortisen hade gett honom?! Han visste inte. Men de var ont! Krämen var ond! Fjortisen var ond!
   Albinot blev så förvirrad och arg att han inte visste vad han skulle göra! Han började springa efter sin icke-existerande svans igen. Men till ingen möda. Han blev inget mer lysande för de. Albinot blev mer förvirrad än han någonsin varit och började fundera med sina 23 IQ. Detta var ingen bra kombiniation och PANG! Albinot sprängdes och hans självlysande inälvor hamnade överallt. Abinot lyste igen och han var död. Men han var lycklig endå.
   Slut."

TRETTIOANDRA INLÄGGET

De har kommigt upp stora rosa lappar där de står att man ska tipsa polisen ifall man sett någon laga alkohol till minderåriga. Vid mitt bostadsområde står de nått annat på lapparna, nämligen: "I det här området säjs dagligen alkohol till minderåriga, till och med till 14-åringar"
Stackars alla mäklare som säljer hus här
, va min första tanke. Men förra året stod de samma på alla skyltar, i Deje står de i år samma fast "13-årningar".

Jag tycker inte att detta är rätt sätt att behandla ohälsomsam drickande hos ungdomar. Jag tycker inte att man borde förbjuda de helt, jag tycker att man borde satsa på kunskap och erfarenhet som förmedlas till våra yngre. En annan inställning.

Med andra ord: Jag tycker att vi borde lära våra ungdommar att dricka på ett bättre sätt istället för att förbjuda de helt. Lite politik så.



För övrigt har jag bott här hela mitt liv och haft en jätte bra uppväxt och sett lite kriminalitet.